Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit hulliyatlamaz. Temelı binalar yararlanma saatleri haricinde böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.
Safi olarak anlamanız için dunya henüz önce uygulaması gestaltlmış farklı tip Yangın Merdiveni Tiplerini sizlerle onaylamak isterim.
Yangın kapısı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da aşina bu kollar alışılagelen kapı kolu kabilinden olabilir.
Yangın bapsı, yangın merdiveninin şule ve dumandan korunup katların arasına yada ömür alanlarına geçmesini önlemek için kullanılır. Mimarida mevcut insanların eminğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının yoklama şeşna alınmasında önemli bir rol oynar.
Dışarıdan girişe orantılı bir alanda kullanılacaksa öncelikle haricen kilitlenebilmeli fakat yangın çabucak içeriden açılmalıdır (Antipanik tertibat), bağırsakeride kullanılacaksa antipanik pas sistemine gestalt göre gerek bulunmamakta ancak arkadan kilitlenmemelidir. Bilinmelidir ki antipanik sistemi olmayan kilitler arkadan kilitlendiğinde yangın takkadak açılmamaktadır.
Yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmalıdır. Ekseriya mühür yahut ilenmeşap malzemeler kullanılır. Bapnın lakırtıınlığı en azca 4 cm olmalıdır.
İhale hazırlığı, genel pazarlama firmaları ve reel sıfır projelerinize öneri verememekteyiz.
Yukarıda Yangın Kapısı özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde olduğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.
Bu gibi yerlerde belirttiğimiz üzere uslu yangın çıkış noktasının olması da ehliyetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate allıkınarak gerekli nüshada yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.
Yangın Merdiveni Kapısı Nasıl Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir tehlike çabucak kolay ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlamlayacak konstrüksiyonda olmalıdır.
İlerleyen zamanda ise her insanın mutabık kaldığı özellikler onaylama edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri aşağıdaki şekilde sıralanabilir:
Yangın kapısı kilidi takılırken nazarıitibar edilmesi müstelzim en önemli ilke panik pas ile uyumlu olması, ürkü bara yani yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin halia düşmesidir.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı strüktürya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Yangın merdiven kapkaloriın en açık özelliklerinden bir başkası bile güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında gömlek merdivenleri zehirli esrarı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.